Disclaimer

 Disclaimer.

Schrijf- en zetfouten voorbehouden. Hoewel wij proberen onze artikelen zo correct mogelijk te adverteren, kunnen aan onze advertenties (uitvoering/opties/accessoires/prijzen/foto’s) en websiteteksten geen rechten ontleend worden.


Ondanks de constante zorg en aandacht die wij aan de samenstelling van onze website besteden, is het mogelijk dat de informatie die op onze website wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. De informatie op onze website wordt regelmatig aangevuld en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Een bezoeker mag geen auteursrechtelijke beschermde werken of andere in onze websites opgeslagen informatie openbaar maken of verveelvoudigen zonder (schriftelijke) toestemming van Een Fiets voor Iedereen.

Wij kunnen er niet voor instaan dat de informatie op onze website geschikt is voor het doel waarvoor de informatie door u wordt geraadpleegd. Alle informatie, producten en diensten worden aangeboden in een staat waarin deze zich feitelijk bevinden en zonder enige (impliciete) garantie of waarborg ten aanzien van hun deugdelijkheid en geschiktheid voor een bepaald doel of anderszins.

Wij sluiten alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van onze website, of met de tijdelijke onmogelijkheid om onze website te kunnen raadplegen. Wij zijn ook niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van onze website verkregen is.

Een Fiets voor Iedereen behoudt zich het recht voor deze disclaimer te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder kennisgeving vooraf te wijzigen.


Privacy verklaring.
Persoonlijke informatie.
U kunt onze website bezoeken zonder dat u ons meedeelt wie u bent en zonder dat u daarvoor persoonlijke gegevens moet vrijgeven. Er bestaat echter de mogelijkheid dat wij voor specifieke doeleinden informatie van u nodig hebben, zoals bijvoorbeeld naam en adres. Wij streven ernaar u dat te allen tijde te laten weten voordat wij persoonlijke informatie via internet verzamelen.

Als u besluit ons of onze zakelijke partners die persoonlijke informatie te verstrekken die zij nodig hebben - om met u te corresponderen bijvoorbeeld - zullen wij u zomogelijk laten weten op welke manier deze informatie zal worden gebruikt. Wanneer u aangeeft dat die informatie niet mag worden gebruikt als basis voor verder contact, respecteren wij dat.

Beveiliging en kwaliteit van de informatie. Onze bedoeling is de kwaliteit en integriteit van de persoonlijke informatie te bewaken. Aanvragen van gebruikers voor het aanpassen of verwijderen van persoonlijke informatie zullen zo snel mogelijk worden behandeld.

Links naar andere sites. Onze website bevat links naar andere websites. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van die andere websites of voor de privacybescherming op die websites.

Een Fiets voor Iedereen behoudt zich het recht voor deze Privacy Verklaring te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder kennisgeving vooraf te wijzigen.

Fiets onderhoud

 

Fiets onderhoud

- Regelmatig een onderhoudsbeurt kost weinig moeite, je fiets blijft soepel rijden, de slijtage is minder en je fiets blijft er goed uitzien.

- Wacht niet te lang met onderhoud aan je fiets als dat nodig is. Hoe langer je wacht met onderhoud, hoe erger het mankement wordt.

- Voordat je de draaiende onderdelen gaat oliën maak je ze goed schoon.

- Draai niet alles te vast. Voor goed fietsonderhoud is het belangrijk dat onderdelen ook weer vrij gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

- Om goed schoonmaken kan je ook een ontvetter gebruiken. Dit middel is vooral handig bij lastig te bereiken plaatsen.

- Zorg er voor dat je wat fietsgereedschap bij de hand heb, omdat je tijdens het schoonmaken mogelijk mankementen aan je fiets tegenkomt.

- Maak ook de zijkant van de velgen en remblokjes goed schoon. Verwijder olie, vet, zand en modder voor een betere remwerking. Door zand te verwijderen verleng je bovendien de levensduur van de remblokjes en velg.

- Wanneer je op al aardig versleten remblokjes aluminium of ijzer ziet zitten betekend dat niet altijd dat de remblokjes moeten worden vervangen.

- Soms zijn het metaal deeltjes die door de slijtage van de velg in de remblokjes zijn gekomen.

- Een tip voor het afstellen van de remmen van een race(atb) fiets. Stel de voor-en achterem af op de kracht van je armen. Als je bijvoorbeeld in je rechterarm de meeste kracht hebt stel dan de achterrem op rechts en links de voorrem. Het voordeel is dat wanneer je een paniekstop moet maken, automatisch de meeste kracht op je achterrem komt en over de kop slaan haast niet mogelijk is.

- Smeer geregeld de ketting (iedere schakel), derailleur (draaipunten en veer) de remmen (draaipunten, veren en kabels).

- Gebruik geen normale olie voor je ketting, omdat deze snel stof en zand aantrekt.

- Gebruik daarom speciale teflon fietsolie, omdat deze vuilwerend en waterafstotend is.

- Een cassette bestaat uit verschillende tandwielen (ook wel kransjes genoemd) en een draaiend gedeelte (de body) wat op het wiel wordt geschroefd. De kransjes worden op de body vastgezet met behulp van een sluitring.

- Het is niet nodig de cassette te smeren. Het wordt zelfs afgeraden, omdat een vette cassette extra veel vuil aantrekt.

- Het is belangrijk om je fietsketting en cassette goed te onderhouden. Je fiets blijft soepel rijden en de slijtage is een stuk minder groot. Zand,stof en modder zijn zeer schadelijk voor je ketting en cassette. Door de schurende werking zullen de versnellingen van je fiets vlug slijten.

- Vervang de ketting op tijd, omdat het anders ten koste gaat van de veel duurdere cassette.

- Wanneer de cassette (of bepaalde kransjes) wordt vervangen moet je ook de ketting vernieuwen.

- Het beste kan je na elke twee, drie ritten de fietsketting even met een doek na lopen. Veeg met een doek het vuil voorzichtig van de ketting. Zorg er wel voor dat je het vuil niet tussen de schakels wrijft.

- Het is niet nodig de cassette te smeren. Het wordt zelfs afgeraden, omdat een vette cassette extra veel vuil aantrekt.

- Gebruik geen normale olie voor je ketting, omdat deze snel stof en zand aantrekt.

- Een tip om de levensduur van de ketting en cassette te verlengen: fiets niet met een gekruist verzet, met andere woorden: voorkom dat je fietst in het grootste voorblad én achtertandwiel of kleinste voorblad én achtertandwiel.

- Zet je fiets ondersteboven om gemakkelijker lastige plaatsen te bereiken.

- Voor de beste remwerking zorg je er voor dat de remblokken schoon en juist zijn afgesteld. Met een vijl en schuurpapier kan je het oppervlakte bij werken en ruw maken.

- Gebruik vet (of nog beter montagevet)om te verhinderen dat de zadelpen, stuurpen en pedalen vast komen te zitten.

- Omdat je van het schoonmaken behoorlijk vieze handen kunt krijgen, hierbij een tip om je handen gemakkelijker schoon te maken: gebruik groene zeep met wat vogelzand. Ook handig: rubberen handschoenen ter voorkoming van al te vieze handen.

- Gebruik de oude kabel voor het bepalen van de lengte van de nieuwe kabel.

- Gebruik kabelstoppers om er voor te zorgen dat er minder vocht en vuil in de kabels komt.

- Knijp ook een aluminium einddopje op het uiteinde van de kabel om rafelen tegen te gaan.

- Het is verstandig de moeren en boutjes in te smeren met vaseline ter voorkoming van roestvorming.

- Wanneer je fiets na een stevige tocht erg smerig is geworden kan je het beste niet te lang wachten met het schoonmaken, omdat opgedroogd vuil een stuk moeilijker te verwijderen is.

- De maximale bandenspanning staat aangeven op de zijkant van de buitenband. Hoe harder de band is opgepompt hoe lager de rolweerstand, maar een te hard opgepompte band geeft minder fiietsplezier. Bij te slappe banden is de kans op lekrijden een stuk groter en de slijtage neemt toe.


En tenslotte: natuurlijk vergeten we het milieu niet.

Wees zuinig met smeerolie en schoonmaakmiddelen.

Fiets Verzekeren

 

Verzekeren

Fiets verzekering.

 

Een nieuwe Electrische fiets verzekeren is geen overbodige luxe.

U kunt bij ons voordelig een ELO fiets verzekering afsluiten, het voordeel voor u is dat u dan ook een pech onderweg service geniet.

 

DIEFSTALDEKKING OF DIEFSTAL- PLUS CASCODEKKING

Met de NATIONALE ELO-FIETS VERZEKERING bent u naar keuze verzekerd tegen diefstal of tegen diefstal en schade aan uw elektrisch trapondersteunde fiets. Bij diefstal ontvangt u van uw fietsspecialist een nieuw gelijkwaardig exemplaar. Bij schade aan uw fiets zal hij, indien u heeft gekozen voor de diefstal- plus cascodekking, deze weer vakkundig herstellen. En als dat niet meer mogelijk is zal hij u een gelijkwaardig exemplaar leveren. Ook heeft u bij de diefstal- plus cascodekking van de NATIONALE ELO-FIETS VERZEKERING recht op de vele extra’s zoals onder andere hulp bij pech onderweg, verhaalsrechtsbijstand en opzittende(n) dekking. Comfort alom dus.

De verzekering kent geen eigen risico bij diefstal, geen afschrijving gedurende de gehele verzekerde periode en een prijsstijging van maximaal 4% per jaar is eveneens meeverzekerd. Bij een verzekerde periode van vier jaar is de meeverzekerde prijsstijging dus maximaal 16 % in het 4e jaar.Deze prijsstijging geldt niet voor tweedehands/gebruikt verzekerde fietsen.

 

HOE EN HOELANG KIEST U ZELF

Voor een eenmalige premie is uw elo-fiets naar keuze twee, drie of vier jaar lang wereldwijd verzekerd tegen diefstal of diefstal plus beschadiging (casco). En daarna ontvangt u automatisch een voorstel om uw elektrisch trapondersteunde fiets voor nog eens een aantal jaren te verzekeren.

Frame Maten

 Net zoals schoenen koop je een fiets ook op (frame) maat, een goed passende fiets rijd nu eenmaal het prettigst. Daarom is een juiste framemaat van groot belang. De juiste frame maat kunt u heel eenvoudig zelf uitrekenen. Zie het schema onder.


Er zijn veel verschillende maten.
De framemaat staat voor de lengte van de zitbuis van uw fiets gemeten van af de bovenkant van de zitbuis tot precies van het midden van de trapas. Damesfietsen zijn meestal verkrijgbaar vanaf maat 44, oplopend tot maat 65. Herenfietsen zijn er van maat 50 tot 70. Sommige fietsfabrikanten werken echter met maten die in letters aangegeven worden zoals bv. Giant (S, M, L, XL en XXL). Het belangrijkste blijft dat uw fiets goed \'zit\' en fietst!

 

Zelf de juiste maat bepalen:
1 Ga zonder schoenen aan rechtop staan met je voeten ongeveer 15 cm uit elkaar.
2 Meet de afstand van het kruis tot aan de vloer.
3 De juiste frame hoogte is 0,66 x deze afstand voor stads- en sport- en racefietsen.
4 De juiste frame hoogte is 0,57 x deze afstand voor ATB\'s.
5 Indien de fiets is voorzien van een verende zadelpen, trek dan van de berekende framemaat circa 5 cm af.

 

Voor kinderfietsen geld de onderstaande tabel als indicatie

Leeftijd Wielmaat
2-4 jaar 12" - 16"
4-6 jaar 16" - 20"
6-8 jaar 20" - 24"
8-12 jaar 24" - 26"
10-14 jaar 26" - 28"


Alle aangegeven waarden zijn alleen richtwaarden. Met eventuele vragen over de maten , kunt u ons een e-mail sturen.

1 |